Heeft u vragen? 0528-265294

Het programma "chronische pijn"

Het programma "chronische pijn" is speciaal ontwikkeld voor iedereen die gedurende langere tijd pijn heeft en daarin zijn of haar grenzen wil leren verleggen. De training is niet een einddoel, maar een opstap. Tijdens de training worden er handvatten aangereikt zodat er na afloop van de training voldoende inzicht en kennis is om zelf verder te gaan. De bedoeling is dat men de grenzen en (vooral) de mogelijkheden leert kennen en een realistisch beeld krijgt van de belastbaarheid.

Start van het programma
Er is eerst een informatieve bijeenkomst waarin de opzet van het programma wordt besproken. De trainingshandleiding wordt daar uitgereikt, evenals de opdracht na te denken over een aantal haalbare doelen die men met deze training wil bereiken.In de volgende bijeenkomst zal de intake plaatsvinden. Een aantal testformulieren zal worden ingevuld. Tevens zal het trainingsprogramma worden besproken.

Trainingsprogramma
De fysiotherapeut maakt, op basis van een intakegesprek, een onderzoek en de gekozen doelen, een plan. Gedurende het programma komt men twee keer per week 1-1,5 uur in de praktijk. Een belangrijk deel van het programma bestaat uit trainen: het doen van oefeningen. In de daaropvolgende weken wordt dat programma uitgebreid: de belastingsomvang en de intensiteit worden opgevoerd. Uiteindelijk zal (langzaam) naar de einddoelstellingen worden toegewerkt. Er wordt gewerkt in een kleine groep.

Het schema vindt u terug in het werkboek chronische klachten, dat bij aanvang van het programma wordt uitgereikt. De inhoud van het programma is o.a.:

Na in totaal 12 weken trainen heeft u een betere conditie gekregen en heeft u hopelijk minder fysieke problemen in uw dagelijks leven.

Mocht u na het lezen van het bovenstaande nog vragen hebben, klik dan hier.  Eén van onze specialisten (Theo de Haas en Marijke Visbeen op het gebied van de chronische pijn nemen contact me u op)