Heeft u vragen? 0528-265294

Meer bewegen? Ik word er benauwd van..!

Voldoende bewegen is makkelijker gezegd dan gedaan. Zeker voor mensen met COPD. Het kost ze heel veel moeite om meer te bewegen.     
Ze zijn al zo benauwd en dan moeten ze ook nog bewegen.
Toch is bewegen juist gezond. Door te bewegen verbetert uw uithoudingsvermogen. De spieren waarmee u ademhaalt worden sterker en uw benauwdheid en kortademigheid vermindert.  Wordt u benauwd en/of kortademig als u bijvoorbeeld aan het winkelen bent in het centrum Hoogeveen, of is traplopen of het huishouden u te veel? Bewegen geeft meer lucht.
Bewegen gaat dus heel goed samen met COPD. Want ook als u deze longziekte heeft zijn er gelukkig veel manieren om uw conditie te verbeteren. Gert Jan Oosterhuis en/of Alianne Korterink van Fysiotherapie de Leeuwerik in Hoogeveen, Drenthe kunnen u daarbij helpen.
Naast bewegen staan zij uiteraard ook stil bij de ademhaling en het ophoesten van slijm.

Wilt u, ondanks uw longklachten, graag fitter worden, meer conditie, meer energie hebben en minder beperkt zijn (lees makkelijker wandelen, fietsen, winkelen, huishouden e.d) wij helpen u graag. Wij begeleiden u d.m.v. een op maat gemaakt oefenschema om zo op uw eigen niveau uw conditie te verbeteren. Wij begeleiden u uw leefpatroon te veranderen en leren u beter met uw klachten om te gaan.
Waar nodig overleggen we mij uw longarts of huisarts en staan wij in nauw contact met de specialistisch longverpleegkundige van het ziekenhuis Bethesda te Hoogeveen.

Wilt u meer weten, neem gerust contact met ons op. Wij bellen u terug.
Uiteraard kunt u zich ook direct aanmelden.