Heeft u vragen? 0528-265294

Het diabetes beweegprogramma

Doel van het beweegprogramma is het normaliseren van de stofwisseling. Bij iemand met diabetes is de bloedsuikerspiegel meestal verhoogd. Door de bloedsuikerspiegel te normaliseren zullen de klachten verdwijnen/verminderen, en de kans op complicaties op de lange termijn verkleinen.

Fysiotherapie de Leeuwerik werk nu samen met de huisartsen en diëtistes. De basis van de behandeling is voldoende lichaamsbeweging en een voedingsadvies.  Marijke Visbeen begeleidt u gedurende 14 weken om u conditie te verbeteren en u te ervaren dat bewegen leuk is.

Tijdens de eerste behandeling wordt er gekeken wat uw klachten zijn en bij welke dagelijkse activiteiten u problemen heeft. Tevens wordt er een conditietest afgenomen. Aan de hand van de uitslag wordt er een persoonlijk oefenschema opgesteld waar u de eerste 6 weken mee gaat trainen. Na deze 6 weken wordt er weer een conditie test afgenomen om te bekijken of u vooruitgang heeft geboekt. Na de test wordt het oefenschema aangepast en blijft u (eventueel) nog gedurende 6 weken trainen. Na in totaal 12 weken trainen heeft u een betere conditie gekregen en heeft u hopelijk minder fysieke problemen in uw dagelijks leven. Tijdens de weken van trainen heeft u ook afspraken met een diëtiste. De diëtiste zal u voedingsadvies geven en helpen met de samenstelling van de dagelijkse maaltijden.