Heeft u vragen? 0528-265294

 "Etalagebenen" (Claudicatio Intermittens).

     aangesloten bij claudicatio

Verder lopen met etalage benen.

Etalagebenen ofwel claudicatio intermittens is een slagaderziekte in benen. Bij iemand met etalage benen worden de benen stram en pijnlijk, waardoor je telkens even stil moet blijven staan. Soms gaat het gepaard met kramp. Na een korte pauze trekt de pijn weg en kan je verder, maar na een poosje komt de pijn weer op. Sommige mensen met pijnlijke benen proberen zichzelf een houding te geven door in een winkelstraat van etalage naar etalage te lopen, vandaar de naam.
Etalagebenen ontstaan door een probleem met de bloedtoevoer naar de beenspieren. Tijdens het lopen hebben de beenspieren meer zuurstof nodig en als de beenslagaders die zuurstof niet kunnen aanvoeren, worden de spieren stram en pijnlijk. Als het lopen stopt, neemt de zuurstofbehoefte af en trekt de pijn weg.

Als u (denkt dat u) last heeft van etalagebenen, kan het zeer zinvol zijn de fysiotherapeuten (Alianne Korterink of Sylvi Woltinge) van Fysiotherapie de Leeuwerik in Hoogeveen te raadplegen. Zij kunnen u een grote stap verder helpen. Lees meer