Heeft u vragen? 0528-265294

DE HAND: Handtherapie in Hoogeveen

De hand is misschien wel het mooiste gereedschap dat we bezitten. We kunnen er met grootste precisie de allerfijnste taken mee uitvoeren en ook kracht zetten om iets stevig vast te pakken. Elke dag hebben we onze handen nodig om te werken, onszelf en elkaar te verzorgen, te sporten of een instrument te bespelen. We gebruiken onze handen om te communiceren en door te voelen geven onze vingertoppen belangrijke informatie door over de wereld om ons heen. Onze handen zijn een uniek onderdeel van onszelf.

WAT IS HANDTHERAPIE?

Handen zitten zeer fijn en ingewikkeld in elkaar. Daarmee is de hand ook heel erg kwetsbaar. Bij een letsel of aandoening kan het gebruik van de hand al snel verstoord raken. Wanneer u uw hand niet meer volledig kunt gebruiken, kan dat verstrekkende gevolgen hebben. Handelingen die voorheen als vanzelfsprekend verliepen kunnen dan de grootste aandacht vereisen. Met handtherapie kunt u deze problemen verhelpen.

WAT IS EEN HANDTHERAPEUT?

Een handtherapeut is een erkende fysiotherapeut. Door uitgebreide nascholing en klinische ervaring heeft hij of zij zich gespecialiseerd in de behandeling van hand, pols en arm. Het doel is om personen met een letsel of aandoening weer zo spoedig mogelijk te laten functioneren.

WAT MAG U VAN EEN HANDTHERAPEUT VERWACHTEN?

Handtherapeuten zijn uitstekend op de hoogte van de anatomie van de hand en van de verschillende letsels en aandoeningen. Zij werken nauw samen met huisartsen, handchirurgen en overige medisch specialisten, waardoor u de beste kans heeft op een goed ( postoperatief) herstel. Uw handtherapeut adviseert, behandelt en begeleidt. Dit kan eenmalig zijn, maar u kunt ook gedurende een langere periode therapie krijgen.

De adviezen en/of behandelingen van uw handtherapeut kunnen zeer uiteenlopend van aard zijn, maar vanzelfsprekend altijd gericht op uw specifieke probleem. U kunt denken aan:

Handtherapie valt onder de vergoeding van Fysiotherapie (aanvullende verzekering).

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze handtherapeuten: Hilda Ruijne en Gert Jan Oosterhuis i.o . Zij zijn lid van de Nederlandse Vereniging voor Handtherapie (NVHT).

Direct aanmelden kan natuurlijk ook. Klik hier