Heeft u vragen? 0528-265294

Hydrotherapie voor mindervaliden

Met de tillift kan iedereen in het water.lift

Hydrotherapie bij Fysiotherapie de Leeuwerik in Hoogeveen, Drenthe is een vorm van fysiotherapie waarbij u beweegt in extra verwamd water van 32 graden Celcius.
Doel van de hydrotherapie is meestal het verhogen van de belastbaarheid of voor ontspanning.

Hydrotherapie is geschikt voor iedereen die moeite heeft met 'bewegen op het droge', door lichamelijke beperkingen of klachten.
Voorbeeld hiervan kunnen zijn:

Na de intake gaat u bewegen in het water, waarbij u op individuele basis begeleid wordt door een van onze fysiotherapeuten.

Door de aanschaf van een tillift is het zwembad van Fysiotherapiede Leeuwerik nu nog toegankelijker geworden voor mindervaliden. Toegang met een 'luie' trap was al mogelijk, maar men moest zelf het water in kunnen lopen. Nu kan men met de tillift het water in en uit worden geholpen.

De tillift is een aanwinst, voor zowel patiënten als voor de therapeuten zelf. Het maakt het nu mogelijk ook andere patiëntengroepen te behandelen in het verwarmde bad. Te denken valt aan mensen die rolstoelafhankelijk zijn en niet kunnen staan of lopen. Door de komst van de tillift kunnen ook deze patiënten nu voor behandeling het water in.