Heeft u vragen? 0528-265294

Fysiotherapie de Leeuwerik: Uw schouderspecialist!

" Speciale aandacht voor een ingewikkeld gewricht" 

Wat heb ik?

Waar komt mijn schouderpijn vandaan?

Wat kan ik er aan doen?

Schouderpijn is een veel voorkomende klacht en kent veel verschillende oorzaken. Eén van de meest voorkomende schouderklachten is het SubAcromiale Pijn Syndroom (SAPS).
Vooral bij het heffen van de arm is de pijn voelbaar. Later blijft de arm ook in rust pijnlijk. De oorzaak van deze klacht kan verschillend zijn: een overbelasting, veroudering of beschadiging van de pezen (rotator cuff) rondom de schouder. Dit kan leiden tot een ontsteking van de slijmbeurs. Dit is een met vocht gevuld ‘kussentje’ tussen een pees en een bot. In het verleden was de gedachte dat de klachten altijd werden veroorzaakt door de beklemming van de slijmbeurs. Daarom heette het vroeger ‘inklemming’ of ‘impingement syndroom’. Inmiddels is bekend dat de klachten veel meer oorzaken kunnen hebben 
SAPS komt vaak voor bij mensen boven de 40 jaar omdat de kwaliteit van de pezen verandert naarmate men ouder wordt. Maar ook jongere mensen kunnen schouderklachten ontwikkelen, in het bijzonder bovenhandse sporters (werpsport) of mensen die bovenhands werken.
Het wegnemen van de oorzaak van de schouderklacht is vaak zeer effectief en voorkomt onnodig vervolgonderzoek (röntgenfoto’s en MRI-scans). Fysiotherapie de Leeuwerik in Hoogeveen heeft veel kennis en ervaring in huis op het gebied van schouderklachten met verschillende behandeltechnieken. 

Wilt u een een gedegen advies omtrent uw schouderklachten, dan bent u bij Fysiotherapie de Leeuwerik in Hoogeveen, Drenthe aan het juiste adres.
Onze collega's  Theo de Haas en Hilda Ruijne zijn al jaren onze specialisten op het gebied van schouderklachten.

Daarnaast hebben zij zich , namens onze praktijk, sinds maart 2016 aangesloten bij het Schoudernetwerk Groot Drenthe. Door het aansluiten bij dit netwerk voldoet hun kennis en kunde, omtrent de schouder, altijd aan de laatste wetenschappelijke inzichten. Uw schouder is bij Fysiotherapie de Leeuwerik in Hoogeveen altijd in vertrouwde handen.

Lees meer over het Schoudernetwerk Groot Drenthe op www.sngd.nl

Hebt u schouderklachten neem dan gerust contact met ons op.

Uiteraard kunt  u zich ook direct aanmelden. Klik dan hier!