Fitkids

´Ieder kind in beweging´

Soms is het een uitdaging om voor een kind een passende sport te vinden. Helemaal voor een kind met een chronische ziekte, beperking of langdurige aandoening. Daarom heeft Stichting Fitkids een fitness- en oefenprogramma opgezet. Inmiddels heeft Stichting Fitkids meer dan 165 locaties in Nederland en trainen er bijna 5000 kinderen. Ook bij Fysiotherapie de Leeuwerik bieden we Fitkids aan.

Wat is Fitkids?

Met Fitkids wordt voor ieder kind een individuele fitness- en oefenprogramma opgesteld door een kinderfysiotherapeut. Het doel van Fitkids is om kinderen te trainen tot een niveau dat ze door kunnen stromen naar een reguliere sport. Door 6 tot 12 maanden te trainen op conditie, kracht en spelvaardigheden krijgt het kind meer veerkracht en zelfvertrouwen. Samen met de ouders en het kind worden er gerichte doelen opgesteld. Deze doelen worden elke 3 maanden geëvalueerd en getest.

Individueel en in een groep

Tijdens de Fitkids traint het kind individueel, maar ook in groepsverband. Er worden oefeningen gedaan met behulp van fitnessapparatuur, maar ook met het eigen lichaamsgewicht. In groepsverband worden er allerlei soorten sport en spel gedaan. Doordat Fitkids ook in een groep wordt gegeven, stimuleert dit de sociale vaardigheden. De kinderen motiveren elkaar om verder te gaan en ze moedigen elkaar aan. Kinderen vinden het vaak gezellig en voelen zich fitter. Daarnaast ontdekken kinderen opnieuw dat bewegen leuk en goed voor je is!

Voor wie is Fitkids?

Fitkids is er voor kinderen met een chronische ziekte, beperking of langdurige aandoening van 6 tot 18 jaar. Aan Fitkids doen kinderen met verschillende beperkingen mee. Bijvoorbeeld kinderen met een motorische achterstand, gedragsproblemen (zoals autisme of adhd), syndromen, aangeboren afwijkingen, jeugdreuma, longklachten, diabetes, neurologische klachten (zoals een cerebrale parese) of visuele beperkingen. Ook als je gebruik maakt van een rolstoel of een rollator kan je meedoen aan Fitkids.

Wat kost Fitkids?

Fitkids wordt door de meeste zorgverzekeraars vergoed voor maximaal 12 maanden. Hiervoor is een verwijzing nodig van een huisarts, kinderarts of een specialist. Neem contact op met ons voor meer informatie.

Waar en wanneer?

De trainingen vinden plaats in onze oefenzaal en fitnessruimte van Fysiotherapie de Leeuwerik. Bij mooi weer trainen we buiten. De groepen worden op de woensdag- en vrijdagmiddag gegeven door Mariëlle, Sabine en Nienke.

Woensdag:         15.30-16.30 uur

Vrijdag:               16.00-17.00 uur

Interesse?

Heb je vragen of wil je jouw kind aanmelden? Neem dan contact met ons op.

Meer informatie

Mailen & tarieven


Stuur ons een bericht of een e-mail en bekijk onze tarieven.

Ons contactformulier
» Vul hier ons contactformulier in

Liever mailen? Dat kan!
info@fysiotherapie-hoogeveen.nl

Onze tarieven
» Bekijk hier al onze tarieven

Bellen & langskomen


Voor vragen kun je natuurlijk ook bellen of langskomen.

Telefoonnummer

0528 26 52 94

Maandag en donderdag
07:30 uur tot 21:00 uur

Dinsdag, woensdag en vrijdag

07:30 uur tot 17:30 uur