Heeft u vragen? 0528-265294

Fitkids

Fitkids is hét fitness- en oefenprogramma voor kinderen met een chronische ziekte, beperking of langdurige aandoening. De kinderen trainen onder professionele begeleiding in een sportieve omgeving. Bij Fitkids is altijd een kinderfysiotherapeut betrokken. Stichting Fitkids heeft door heel Nederland inmiddels meer dan 150 Fitkidscentra geopend.

Wat is Fitkids?

Bij Fitkids kunnen kinderen trainen om zo sterk te worden dat ze daarna weer mee kunnen doen met een reguliere sport. Bij Fitkids volgt het kind zijn individuele op maat gemaakte trainingsschema binnen een groep. Het hoofddoel van Fitkids is kinderen een nieuwe 'life-style' aan te leren. Het gaat er om de kinderen het plezier in bewegen weer te laten ontdekken, ondanks hun beperking. Voor de kinderen is het leuk om gewoon mee te kunnen doen en het is ook nog eens goed voor je lichaam, het verbeterd de fysieke en mentale conditie. Kinderen trainen in principe mee in de groep, tot ze voldoende niveau hebben om mee te kunnen komen op een reguliere sportvereniging, of maximaal 1 jaar. Na Fitkids begeleiden we het kind in het kiezen van een passende sport.

Voor wie is Fitkids?

Fitkids is er voor kinderen van 6-18 jaar met een chronische ziekte, beperking of langdurige aandoening. Bijvoorbeeld voor kinderen met astma, diabetes, een aangeboren hartafwijking, Cystic Fibrosis of reuma, maar ook voor kinderen met een motorische achterstand, autisme of het downsyndroom. Natuurlijk kunnen kinderen in een rolstoel ook mee doen. Fitkids is er juist voor die kinderen die graag willen sporten, maar door hun beperking niet weten waar...

Waar en wanneer wordt Fitkids gegeven?
De trainingen vinden plaats in de oefenzaal en fitnessruimte van Fysiotherapie de Leeuwerik. Op dit moment wordt er op woensdag- en vrijdagmiddag Fitkids gegeven.

Woensdag 15.15 - 16.15 uur
Woensdag 16.15 - 17.15 uur
Vrijdag       16.00 - 17.00 uur

In de schoolvakanties worden deze trainingen in overleg met kinderen en ouders meestal naar de ochtend verplaats van 9.00-10.00uur.

Wat kost Fitkids?
Fitkids wordt door een aantal zorgverzekeraars vergoed, hiervoor is echter wel een verwijzing van kinderarts of specialist nodig. Als u hierover vragen heeft, neem dan contact met ons op.

Interesse?
Heeft u nog vragen of wilt u uw kind aanmelden voor Fitkids? Neemt u dan contact met ons op.