Heeft u vragen? 0528-265294

Meetspreekuur voor baby's in Hoogeveen:

Een plat achterhoofd of een eenzijdige afplatting van het hoofd voorkomen.

Fysiotherapie de Leeuwerik in Hoogeveen is een meetspreekuur gestart voor baby's met een plat achterhoofd of een eenzijdige afplatting van het hoofd. Door het opmeten van het hoofd kunnen wij de mate van scheefheid bij uw baby vaststellen en bepalen of verdere kinderfysiotherapeutische behandeling noodzakelijk is. Lees meer.

Meten doet geen pijn.
De metingen vinden 2 maal plaats tussen de leeftijd vn 8 tot 20 weken. Voor de meting maken we gebruik van een zacht en warm thermoplast bandje. dat hard wordt op het hoofd. De metingen zijn niet pijnlijk of vervelend. Na de eerste meting maken we zo nodig ook een afspraak voor een apart kinderfysiotherapeutisch onderzoek. Dit om zeker te weten dat de assymetrie of afplatting het gevolg is van de rugligging.

Afhankelijk van de uitkomst van de metingen, bepalen we samen met de ouders het vervolgbeleid. Soms volstaan adviezen voor thuis, bijvoorbeeld om uw baby vaker op de buik of de zij te leggen als hij of zij wakker is(wel altijd onder toezicht). In andere gevallen is een aantal kinderfysiotherapeutische behandelingen veelal voldoende.