Kindertherapie

Een kindertherapeut begeleidt kinderen en hun ouders wanneer er sprake is van problemen op het gebied van gedrag, opvoeding, gezinsproblematiek. Ook bij het omgaan met vastgestelde diagnose zoals, ADHD/ADD, PPD-NOS , etc., sociale vaardigheden, hooggevoeligheid, rouw, trauma, kan een kindertherapeut helpen.

Hoe werkt een kindertherapeut?

Een kindertherapeut verdiept zich in de beleving van het kind en bekijkt op een interactieve manier waar knelpunten liggen. Bij kindertherapie kijken we vanuit de oplossing en niet vanuit het probleem. Hoe de begeleiding eruit komt te zien, wordt samen met de ouders bepaald. Ook krijgen ouders handvaten.

Belangrijke waarden die voorop staan in de therapie zijn, veiligheid, vertrouwen, respect en eigenheid. Actief luisteren naar zowel het kind als de ouders. Kindertherapie sluit aan bij opvoedingsstructuren en normen en waarden binnen het gezin. De kindertherapeut werkt vanuit de eigen locatie waarbij er veel gebruikt wordt gemaakt van de natuur en ruimte bij de praktijk.

Voor wie is kindertherapie?

Kindertherapie is voor kinderen en jongeren in de leeftijd van 3 t/m 18 jaar.

Ook voor ouders is er gerichte begeleiding en wordt er gekeken vanuit de gezinssituatie. Het kan zijn dat er op school advies nodig is, omdat een kind onderdeel is van het systeem waar hij in leeft.

Om alle betrokkenen daarin te begeleiden zal er een completere therapie plaatsvinden zodat een ieder zich goed voelt in zijn rol die hij tegenover het kind heeft. Dit heeft een positief effect heeft op de begeleiding van het kind.

Benieuwd of wij iets voor je kunnen betekenen? Neem contact op met onze praktijk voor meer informatie of voor een kennismakingsgesprek. Direct aanmelden kan natuurlijk ook.

Meer weten over kindertherapie: ga naar de website van Ba-zes

Mailen & tarieven


Stuur ons een bericht of een e-mail en bekijk onze tarieven.

Ons contactformulier
» Vul hier ons contactformulier in

Liever mailen? Dat kan!
info@fysiotherapie-hoogeveen.nl

Onze tarieven
» Bekijk hier al onze tarieven

Bellen & langskomen


Voor vragen kun je natuurlijk ook bellen of langskomen.

Telefoonnummer

0528 26 52 94

Maandag en donderdag
07:30 uur tot 21:00 uur

Dinsdag, woensdag en vrijdag

07:30 uur tot 17:30 uur