Heeft u vragen? 0528-265294

ZwangerFit

" een cursus voor de zwangere en net bevallen vrouw." 

zwangerfit

 

ZwangerFit is een eigentijdse cursus voor de zwangere vrouw en de pas bevallen vrouw. De cursus is erop gericht de algehele conditie, de stabiliteit en de spierkracht te trainen waardoor eventuele klachten in de zwangerschap voorkomen kunnen worden. Daarbij draagt algehele fitheid bij aan een voorspoedige bevalling en versnelt dit het herstel na de bevalling.

Tijdens de cursus zal het accent liggen op het behoud van conditie, kracht,en gericht op activiteiten in het algemeen dagelijks leven, zoals tillen van de maxicosi en duwen kinderwagen. Verantwoord afvallen na de bevalling, op gewicht blijven tijdens de zwangerschap is ook een punt van aandacht. Tijdens de lessen zal er gebruik worden gemaakt van fitness apparatuur, materialen en muziek. Tevens bestaat er de mogelijkheid tot zwemmen. 

Zwangere vrouwen kunnen al vanaf de 16e week van de zwangerschap deelnemen aan de cursus. Vanaf 4 tot 6 weken na de bevalling kan er alweer geoefend worden.De duur van deelname is afhankelijk van de behoefte van de cursist

Optioneel kunt u ook kiezen voor 5 theorielessen betreffende bevallingsvoorbereiding. Wanneer u dit wilt, wordt u vanaf de 30e week van uw
zwangerschap opgeroepen.

De gehele cursus wordt gegeven door een fysiotherapeut en tevens gediplomeerd Zwangerfitdocent.


- Training                : Dinsdagavond 18.30u - 19.30u.
- Bevallingsvoorbereiding ( 5 lessen)    : Dinsdagavond 18.00u - 18.30u.


Wilt u meer informatie, of wilt u eens bij ons komen kijken ter oriëntatie of wilt u een afspraak maken meldt u zich dan bij onze receptie of bel 0528-265294.  

Aanmelden klik hier

Informatie theorielessen: Klik hier

Kosten training:                                  € 29,- per maand
Kosten bevallingsvoorbereiding:    € 30,-
           (5 lessen)

De kosten worden mogelijk vergoed door uw zorgverzekering, mits voldoende aanvullend verzekering. Raadpleeg hiervoor uw zorgverzekering.

Contactpersonen: 
Marijke Visbeen
marijke@fysiotherapie-hoogeveen.nl

Rita v.d. Glind
rita@fysiotherapie-hoogeveen.nl