Heeft u vragen? 0528-265294

Nu ook handtherapie bij Fysiotherapie de Leeuwerik in Hoogeveen

Sinds deze maand kunt u ook bij Fysiotherapie de Leeuwerik terecht voor handtherapie. Onze collega Hilda Ruijne heeft haar opleiding tot handtherapeut afgerond. 

Waarom handtherapie?

De hand is misschien wel het mooiste gereedschap dat we bezitten. We kunnen er met grootste precisie de allerfijnste taken mee uitvoeren en ook kracht zetten om iets stevig vast te pakken. Elke dag hebben we onze handen nodig om te werken, onszelf en elkaar te verzorgen, te sporten of een instrument te bespelen. We gebruiken onze handen om te communiceren en door te voelen geven onze vingertoppen belangrijke informatie door over de wereld om ons heen. Onze handen zijn een uniek onderdeel van onszelf.

WAT IS HANDTHERAPIE?

Handen zitten zeer fijn en ingewikkeld in elkaar. Daarmee is de hand ook heel erg kwetsbaar. Bij een letsel of aandoening kan het gebruik van de hand al snel verstoord raken. Wanneer u uw hand niet meer volledig kunt gebruiken, kan dat verstrekkende gevolgen hebben. Handelingen die voorheen als vanzelfsprekend verliepen kunnen dan de grootste aandacht vereisen. Met handtherapie kunt u deze problemen verhelpen.

Klik hier voor meer informatie