Heeft u vragen? 0528-265294

Manuele therapie

Iedereen is anders

Kijk eens om u heen. Iedereen ziet er anders uit, wat betekent dat we ook allemaal op onze eigen manier bewegen. U pakt een doos anders op dan uw collega, u stofzuigt op een andere manier dan uw buurman en ga zo maar door. Onze manier van bewegen verandert ook met de tijd afhankelijk van wat we doen en moeten doen. Deze veranderde manier van bewegen kan invloed hebben op ons houdings- en bewegingsapparaat. Ons lichaam heeft een groot aanpassingsvermogen en we ervaren daarom meestal ook geen klachten. Helaas is dit niet altijd het geval en kunt u klachten krijgen van bijvoorbeeld uw gewrichten en wervelkolom. Op dat moment heeft u baat bij manueel therapie bij Fysiotherapie De Leeuwerik in Hoogeveen, Drenthe. Wilt u meer weten over wat u aan voordeel kunt behalen bij manueel therapie in Hoogeveen? Lees dan verder, of neem eens contact met ons op. Ook kunt u langskomen in onze praktijk, waar de deur altijd open staat voor u. Hoe oud u ook bent of wat uw klacht ook is: u bent altijd welkom. Direct online aanmelden kan natuurlijk ook.

Informatie over manueel therapie

Manuele therapie is een behandelvorm die zich kenmerkt door gespecialiseerd onderzoek en behandeling van de gewrichten van het lichaam. Bij alle technieken die uitgevoerd worden, wordt de hand(en) (= manus) gebruikt, vandaar de naam manuele therapie. Manuele therapie is er op gericht om middels gerichte technieken op deze gewrichten, de beweeglijkheid te verbeteren zodat de functie van het gewricht hersteld kan worden. Door dit herstel zal er een afname of verdwijnen van de klachten mogelijk zijn. Tevens zal de houding en beweging van het lichaam direct kunnen verbeteren. Ook geeft de manueel therapeut houdings-en bewegingsadviezen die passend zijn voor uw situatie.

Een manueeltherapeut is een fysiotherapeut die na zijn opleiding een opleiding manueel therapie heeft gevolgd. Tijdens de opleiding heeft hij/zij extra kennis op gedaan over alle gewrichten met in het bijzonder de wervelkolom.

Binnen onze praktijk zijn er 2 vormen van manuele therapie.

- Therapeuten Theo de Haas en Hilda Ruijne

- Therapeut: John Romkes